“Herning fik en musikalsk gave, der fik hårene til at rejse sig | Herning Folkeblad”

…”der sker noget med en bys identitet, når man ikke kun reproducerer, men der også tilføres noget nyt, noget stedspecifikt”….

Derfor skal 2. oktober ikke længere kun kendes på at være Gandhis fødselsdag men også dagen, da Herning fik den musikalsk gave, »En symfoni til Herning.«

Værket er blevet til efter samtale med 170 mennesker fra forskellige miljøer. Holdet bag har besøgt skole, plejehjem, arbejdsplads, Højskolen Skærgården, Museum Midtjylland og har ledt i arkiver og andre steder efter Hernings karakteristika. Nogle af de enkeltpersoner, som har bidraget med indspark, var til stede ved uropførelsen.

For eksempel Georg Sørensen, MCH, som sammen med familien kunne se og høre, at hans personlige fortælling og haleventyret er en del af lyden af Herning. Med en bevægelse langs armen indikerede han efter forestillingen, at den havde fået hårene til at rejse sig.

– Det var en stor oplevelse. Og sikke en stemning i salen, sagde Georg Sørensen lige efter, tydeligt tilfreds med det hele, og tydeligvis også i færd med at bearbejde”.

Link til artiklen

Comments are closed