I denne uge er vi i fuld gang med at møde aarhusianerne! Den 19. juni 2022 opfører vi nemlig en ny Symfoni til Aarhus i Symfonisk sal, Musikhuset Aarhus.

Hvordan lyder Aarhus? Er det stadig Århus? Hvilke steder betyder noget? Er aarhusianerne anderledes end alle andre / er de mere ens? Hvordan er lyset på Aarhus Ø? Hvordan lugter der i Aarhus? Hvad griner de af? Hvad er det grimmeste i Århus? Hvad drømmer de egentlig om?

Værket er ved at blive lavet og det bygger på personlige fortællinger om Aarhus, udvekslet i musikalske og poetiske møder med byens beboere. Vi mødes blandt andet med Øboerne Aarhus Ø, Stærke Kvinder i Gjellerup, KaffeFair Aarhus, Stadsarkivaren, Dokk1, Bakken Bears, fordrevne ukrainere, skolebørn fra Trøjborg, aarhusianske hjemløse og innovativt erhvervsliv / Givisme og mange flere.

En Symfoni til Aarhus produceres af Lydenskab i tæt samarbejde med Musikhuset Aarhus. Musikken komponeres af Gorm Askjær – artist, forfatter Gerd Laugesen skriver teksterne, Ard Jongsma er scenograf og vi har Arendse Reeh med som antropolog. Vi har desuden inviteret vores kære kollegaer fra Århus Sinfonietta og Aarhus Jazz Orchestra ind i samarbejdet sammen med Akademisk Kor Århus.

Se mere her: https://www.musikhuset.dk/kalender/en-symfoni-til-aarhus

Comments are closed